Kirken er åben for besøgende alle dage kl. 7.00-19.00

Kalkmaleri fra kirken, et typisk arbejde af "Træskomaleren"

Om kirken

Skt. Mikaels Kirke i Sdr. Nærå

Den gamle kirke i Sdr. Nærå ligger på en præsentér-bakke, skærmet ind af svære kampestenssætninger forneden og af hundredårige kastanjer foroven. De blev plantet i 1875.

Næsten lige meget fra hvilken kant man vender øjet mod kirken, virker den monumental, som var nogle kæmpebyggeklodser sat sammen med sikker sans for retning, størrelsesforhold og brug. Det er en smagssag, fra hvilken side den er smukkest, men allerede langvejsfra drager den blikket.

Det var aldrig svært at fange børnenes fantasi og deres indforståede blik, når jeg sagde: "Se! Hvis vi nu havde syvmilestøvler, kunne vi gå fra den ene tagflade til den næste, begyndende ved våbenhuset og endende op på det højthævede tag på sydtårnet. Derfra ville vi kunne gå lige ind i himlen". Sådan står kirken her, plantet tungt midt iblandt os for at pege og gøre alting lettere ved at sige: Værs'go. Her er vej!

(Uddrag fra H.F. Rasmussens bog om Skt. Mikaels Kirke, udg. 1981)

Har du en smartphone?

Så kan du hente en spændende app (helt gratis), der handler om kirkernes kalkmalerier.
Gå ind på dette link og følg vejledningen: