Sognearrangementer i Kirkeladen

... I skrivende stund gælder fortsat afstandskravet på 1 meter, hvilket betyder, at vi må være 46 i kirken, hvis vi synger, ellers det dobbelte.

I Kirkeladen må vi være 40, hvis vi skal sidde ved borde, eller det dobbelte, og i så fald uden sang.

Den sidste nadver onsdag den 10. februar kl. 19:30

Redaktionschef Klaus Wivel besøger Sdr. Nærå og fortæller om den sidste nadver, om forfulgte kristne i den arabiske verden.

Klaus Wivel beskriver i sit foredrag de kristnes situation i den arabiske verden, hvordan de er præget af fordrivelse og krænkelser af menneskerettigheder. Det sker ud fra hans bog: »Den sidste nadver – en rejse blandt de efterladte kristne i den arabiske verden« om den katastrofale tid, som fulgte i årene efter, at bogen udkom.

Klaus Wivel har været på Vestbredden, i Gaza, Egypten, Libanon og Irak. Her har han mødt kristne under et stort pres, som ofte har et ønske om at flytte væk fra områder, hvor de har været stort set siden Kristi korsfæstelse. I foredraget kommer Klaus Wivel ind på den historiske og politiske baggrund for situationen.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter foredraget.

Klaus Wivel er redaktionschef på Weekendavisen, forfatter, journalist og mellemøstkender.

Fri entré. Der serveres kaffe á 10 kr., og alle er velkomne.

Højskoledag lørdag den 20. marts kl. 14.00 - 17.00 i kirkeladen og kirken

Vi får besøg af journalist og forfatter Peter Olesen, der vil holde foredrag om »Høflighed – eller mangel på samme«.

Peter Olesen har tidligere været studievært på nyhederne. Siden 1990 har han været freelance og forfatter og skrevet om arkitektur og havekultur, bl.a. også fra Odense.

I foredraget tager Peter Olesen forskellige temaer op i vores tid…manglende høflighed, manglende kontakt med de mennesker, vi handler med i supermarkedet, tiltaleformer, fuckfingeren, mobiltelefonen, holde døre, rejse sig op for ældre i busser og tog…hele paletten rundt.

Peter Olesen prøver at komme rundt om det hele og reflekterer over de enkelte temaer – og lægger til sidst op til debat med tilhørerne. Humøret er højt undervejs, for der er meget at smile og grine af. Foredraget bygger på hans bog »Høfligheden – hvad blev der af den«?

Ligesom ved tidligere højskoledage runder vi arrangementet af med en koncert. Vi har inviteret duoen Aiolos Sax og Organ duo, som næste år kan fejre 10-års jubilæum.

Deltagelse i Højskoledagen koster 50 kr.

Tilmelding senest den 15. marts til Inge Bjarke på mail: ibjarke@webspeed.dk eller tlf. 5178 9851.

Til sognearrangementer i Kirkeladen er alle velkomne!

Der er fri entrè.

Kaffe kan købes for 10,- kr.